René van Hooren

sneltekenaar/karikaturist/goochelaar


Als kind al fanatiek met potlood en papier! Aan de keukentafel onstonden de eerste cartoons van familieleden en had ik mijn eerste optreden als goochelaar tussen de schuifdeuren op kerstavond!
In Eindhoven heb ik gestudeerd op de Grafische School en Designacademie. Na enige jaren in de reclame te hebben gewerkt, ben ik in 1993 zelfstandig als cartoonist begonnen. Als karikaturist heb ik gewerkt in Parijs, Londen, Barcelona, Canarische eilanden en Griekse eilanden. Inmiddels treed ik diverse keren per week op in Nederland en België. Sinds vijf jaar heb ik me verder bekwaamd in het tafelgoochelen, wat een unieke combinatie aan entertainment oplevert.

Zoekt u nog een spraakmakende act op uw feest of evenement? Iets waar uw gasten nog lang over zullen napraten! Met zo'n 20 jaar ervaring weet ik de juiste sfeer te creëren en in enkele minuten een treffende karikatuur van uw gasten op papier te zetten.
Sneltekenen doe ik op een vaste plaats met 2 of 3 stoelen, in de buurt van een stopcontact, voor de verlichting die ik zelf meeneem.
Hier kunt u om de beurt poseren, alleen of met z'n tweeën.
Ik teken ongeveer 12 karikaturen per uur. Eventueel met hobby of liefhebberij van de persoon. Sneller kan ook, van de zijkant (en profil) teken ik zo'n 15 tot 18 karikaturen per uur. De tekeningen worden getekend met penseelstift en krijt op A3 formaat en hoeven niet te worden nabehandeld

Tussen de bedrijven door ben ik een humoristische tafelgoochelaar; ijzersterke trucs met kaarten, munten en dagelijkse gebruiksvoorwerpen. U zult versteld staan!
De gangbare verhouding in een sessie van vier uur werken is: 3 uur sneltekenen en 2 x 20 minuten goochelen.
Maar kan afhankelijk van uw voorkeur worden aangepast.

workshop/teambuilding of bedrijfsuitje

Bijzonder enerverend is de tekenworkshop 'humor works', een energieke mini-cursus karikatuurtekenen:

Aan de hand van herkenbare voorbeelden wordt het karikatuurtekenen uitgelegd. De deelnemers worden zelf aan het werk gezet om elkaar na te tekenen. Ik blijf rondlopen, tips geven en meehelpen. Rode draad is humor, lachen dus! Wat overblijft is een bonte expositie karikaturen van alle aanwezigen! Een enerverende en actieve workshop, waar nog lang over nagepraat zal worden! Tekenervaring is helemaal niet nodig, alleen enthousiasme!

Alle tekenmaterialen neem ik zelf mee.

1,5 tot 2 uur, maximaal 40 deelnemers.

Ideaal als teambuilding of bedrijfsuitje!