Percussion


Als je de mannen van Circle Percussion wel eens aan de slag hebt gezien weet je wat je te wachten staat; slagwerk van de beste soort: heftig, ritmisch en avontuurlijk.
De groep bezit een enorm arsenaal zeer bijzondere slagwerkinstrumenten, met in het bijzonder de uitgebreide collectie authentieke trommels uit Japan, waarvan sommigen een doorsnede hebben van bijna 2 meter.

ÖHighlights

Circle Percussion trad op over de hele wereld, op de Olympische Spelen in Atlanta, maar ook op vele festivals in o.a. New York, Los Angeles, Dubai (2003), Londen (2004), Wenen (2008), Spanje (4x in 2008), in Israël en Zuid Afrika, Qatar (2009), Maleisië (2009), India (2009).
Tijdens de Extasia ’97 (Japan) behoorde Circle Percussion tot de absolute hoogtepunten van de avond, door de samenwerking met het Taiko-trio ‘Honoo Daiko’.

Ö Alles is mogelijk

Naast het specialisme op het gebied van Japans -en Afrikaans slagwerkspektakel, kan Circle Percussion vrijwel elke slagwerkshow produceren. In principe is alles mogelijk, mits de omstandigheden het toelaten.

...Workshops

Circle Percussion maakt onderscheid in drie workshops.

Taikoworkshop
Deze workshop is gericht op de muzikale, technische en fysieke aspecten van het Japanse trommelen waarbij het entertainingsgehalte prioriteit nummer 1 is. Deze workshop is uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes of toe te passen in de particuliere sfeer.
Het groepsverband maakt van deze workshop een vrolijke en intense ervaring, terwijl men onbewust toch ook nog wat teambuilding-aspecten meekrijgt.

‘Slaan of Praten’
‘Slaan of Praten’ kunnen we beter een ‘training’ noemen en is in samenwerking met vooraanstaande psychologen en deskundigen op het gebied van communicatieve vaardigheden specifiek ontwikkeld voor het bedrijfsleven. De training richt zich in eerste instantie op het individu maar al snel wordt duidelijk dat dit het groepsproces ten goede komt. Japanse trommels zijn een fantastisch hulpmiddel om deze vaardigheden eigen te maken.

5 belangrijke aspecten komen aan bod.

  • Het leren aandacht te hebben voor wat er in mensen omgaat.
  • Het leren inzicht krijgen in negatieve houdingen die een natuurlijk ontwikkelingsproces verhinderen.
  • Het maken van fouten leren zien als een belangrijk deel van onze ontwikkeling; zelfs inzinkingen maken deel uit van dit proces.
  • Leren zien & beschrijven zonder te oordelen, dingen te leren kennen zoals zij zich voordoen.
  • Leren vertrouwen op de bekwaamheid van eigen lichaam en geest.

Met het Japanse slagwerkinstrumentarium en de sterke Japanse kenmerken ‘Toewijding, Eenvoud en Samenspel’ worden bovenstaande 5 aspecten uitgediept.

Misschien klinkt het allemaal zwaarder dan het is… juist in deze uitgebalanceerde managementtraining leid het vaak tot hectische maar juist ook hilarische momenten!

Workshop ‘Oliedrums’
Met 50 tot 500 deelnemers (meer personen op aanvraag) is dit de grootste workshop die Circle Percussion kan geven.
De deelnemers spelen op oliedrums. Door het grote aantal drums en de eenvoudige maar zeer tot de verbeelding sprekende ritmes komen zowel de trainer als de deelnemers al snel in de ban van het ritme!

Een belangrijk aspect is dat alle deelnemers binnen hun eigen fysieke en mentale mogelijkheden deel nemen aan de workshops. Ieder speelt op zijn eigen niveau.
Vanzelfsprekend hebben alle trainers van Circle Percussion een gedegen professionele muziekpedagogische achtergrond.

…"Muziek bezit een magisch vermogen zowel om mensen te betoveren, te raken in hun hart, als om ze te onttoveren, ze uit hun vaste patronen en denkwijzen te halen".

ÖEvenementen en festivals

Circle is ‘Trendy’
Niet alleen in het theater maar ook in de evenementen- en festivalbranche is Circle Percussion een graag geziene gast. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Elk evenement heeft haar eigen karakter. Dat is wat de slagwerkers van Circle Percussion begrijpen en waar zij op in spelen. Gepaste outfits, het juiste repertoire, het juiste instrumentarium. Telkens weer weten de drummers de toeschouwer te boeien met verrassend en vernieuwend ‘slagwerktheater’.

Check onderstaande links om een impressie te krijgen van het visueel explosieve slagwerk dat we leveren:
http://www.youtube.com/watch?v=bZfjSSxK47Y
http://www.youtube.com/watch?v=S2mWwWIpwc8


Informatie aanvragen