Orkesten en Bands

The Wieners

Vintage Rock'n'Roll uit de fifties! The Wieners spelen zowel grote hits als B-kantjes en 'rarities', van Buddy Holly, Johnny Cash, Elvis Presley, Everly Brothers, Gene Vincent, Johnny Burnette, Roy Orbison en nog veel meer.

De tweede CD 'Just Like Buddy Holly' is zojuist verschenen, een live-tribute aan Buddy Holly en The Crickets. De CD en het bijbehorende theaterprogramma werden juichend ontvangen met als gevolg vele live-optredens, oa bij De Wereld Draait Door en airplay op de landelijke Nederlandse en Belgische radio.

Doel van The Wieners is het in leven houden van de meest oorpronkelijke popmuziek, op de manier waarop die in de jaren '50 werd gespeeld.
Van stevige Rockabilly tot meerstemmige tearjerkers; alle nummers klinken als de oude vinyl-singeltjes in een Wurlitzer-jukebox!

Het trio gebruikt uitsluitend originele instrumenten, oa Gretschgitaar, een Gibson lapsteel uit 1942, contrabas, een akoestische Gibson J-45 gitaar en 'staande' drums.

Pure muziek met virtuoos gitaarwerk en topklasse samenzang.
Voor liefhebbers is het genieten geblazen -en voor alle anderen: een zeer prettige kennismaking met de swingende, traditionele Rock'n'Roll!

Geluidsfragment >> [1.303 KB]


The Wieners komen uitstekend tot hun recht in theaters, op festivals en buitenpodia, in (kleine) cafés en op feesten.
Er kan ook op zeer laag volume worden gespeeld, bijv op recepties.
Het is niet de ideale band voor discotheken, biertenten en studentenfeesten.


Een optreden van The Wieners duurt meestal 3x45 minuten. De band beschikt zelf over een compacte geluidsset tot 200 personen, met klein licht en passende pauzemuziek.
Als een zwaardere eind-PA aanwezig is, kan de band daarop 'inprikken'.

The Wieners kunnen ook worden geboekt in combi met Rock'n'Roll DJ én VJ.

De band heeft 2 theaterprogramma's: 'The Early Days Of Rock'n'Roll' en 'Just Like Buddy Holly'