Catering

Lonny Gerungan


Lonny Gerungan is de samensteller, de presentator en het gezicht van de culinaire televisieserie “De Reistafel”, die sedert 1997 door de TROS op de buis wordt gebracht. Inmiddels presenteerde Lonny Gerungan acht verschillende tv-series en was hij te gast in tal van andere televisieprogramma’s.

Naast zijn werk als televisiekok is Lonny Gerungan actief als auteur van kookboeken. Inmiddels heeft hij acht succesvolle culianaire boeken op zijn naam staan en kreeg hij nominaties voor de “Gouden Garde” en de “Wina Born Prijs”.

Met grote regelmaat verzorgt hij in binnen- en buitenland kookdemonstraties en masterclasses.
Lonny Gerungan is adviseur van de foodindustrie en heeft een eigen succesvolle internationale lijn van oosterse kant- en klaarmaaltijden.
Als culinair specialist van de Aziatische keuken is hij door de Indonesische vliegtuigmaatschappij “Guranda-Indonesia” aangetrokken om de receptuur samen te stellen voor de maaltijden die aan boord worden geserveerd.

Naast koken is zingen een passie van Lonny Gerungan. Al op jeugdige leeftijd vertegenwoordigde hij zijn geboorte-eiland Bali bij het Nationale Songfestival in de Indonesische hoofdstad Jakarta.
In Nederland nam hij inmiddels acht cd-albums op en is hij te bewonderen op verschillende muzikale dvd’s. Samen met Sandra Masmeijer presenteert hij een tweetal muzikale programma’s, waarmee zij regelmatig in het land op de planken staan.

KOOKDEMONSTRATIE Meet & greet
In ongeveer zestig minuten geeft Lonny Gerungan op een relaxte, speelse, amusante en eveneens informatieve wijze de toehoorders een inzicht in de Aziatische keuken.
Al pratend kookt Lonny twee of drie gerechten, die na afloop van de demonstratie in de vorm van hapjes aan het aanwezige publiek worden uitgedeeld. De televisiekok vertelt over de exotische keuken en geeft natuurlijk informatie over de ingrediënten (kruiden, specerijen etc.) voor de gerechten die hij ter plekke bereidt.

Hij speelt in op de vragen van het publiek en laat zien dat de bereiding van gerechten uit de oriëntaalse keuken helemaal niet zo tijdrovend is als zo vaak wordt gezegd.
Een kookdemonstratie van Lonny Gerungen bestaat uit twee keer zestig minuten.
Nadat hij het eerste uur heeft gekookt neemt Lonny Gerungan uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden en met de aanwezigen op de foto te gaan. En natuurlijk signeert hij zijn boeken, cd’s en dvd’s.
De Reistafel-op-lokatie is dan ook een ideaal programma voor

* braderieën
* zomermarkten
* beurzen
* winkelcentra
WORKSHOP / MASTERCLASS Teambuilding
Maak in een of twee dagdelen kennis met de Aziatische keuken!
De culinaire workshops en masterclasses van Lonny Gerungan zijn een ideaal manier van teambuilding en ideale instrumenten om binnen bedrijven, instellingen en verenigingen te komen tot een innige samenwerking!
Lonny Gerungan begint zijn workshop of masterclass met een uitleg over de keuken, waarvoor is gekozen, gevolgd door een uitleg over de kruiden, specerijen en andere exotische ingrediënten die gebruikt zullen worden.
De deelnmers gaan vervolgens met Lonny Gerungan aan het werk en bereiden enkele gerechten volgens authentieke Aziatische receptuur. Dit culinaire avontuur wordt afgerond met een ontspannen diner, waarbij de door de deelnemers zelf bereide gerechten worden geserveerd.
Door zo’n boeiende en inspirerende workshop van Lonny Gerungan leren collega’s elkaar op een totaal andere manier kennen en dat werpt al heel snel de nodige vruchten af!
Een workshop van Lonny Gerungan is daarom veel meer dan een boeiend en ontspannen zelfkookfestijn.
LONNY à la carte - programma op maat
Alle bestaande programma’s van Lonny Gerungan kunnen heel gemakkelijk worden ingepast in een groter evenement.
Wilt u een programma dat helemaal op maat is gemaakt en compleet aansluit bij de soelstelling van uw bedrijf of instelling? Heeft u eigen ideeën over een optreden van Lonny Gerungan? Denkt u dat hij de ideale man is om uw produkt te lanceren of wilt u hem inschakelen ter ondersteuning van een promotie-campagne? Denkt u dat Lonny Gerungan de aangewezen persoon is om de opening van uw zaak te verrichten of om met een culinaire jamsessie een nieuwe start te maken of een nieuw seizoen in te luiden?

Leg ons uw ideeën en wensen voor een exclusief evenement voor!
LONNY’S INDONESIAN NIGHT Avondvullend programma
Een speciaal uitgebreid en avondvullend programma van Lonny Gerungan is zijn “Indonesian Night”, dat speciaal bedoeld is voor pasar malams, verenigingen van Indische Nederlanders en voor bedrijven en instellingen die eens een keer op de Indonesische toer willen.
Lonny Gerungan begint zijn “Indonesian Night” met een kookdemonstratie en sluit de avond muzikaal af met zijn assistente Sandra Masmeijer. Tussendoor brengen Ni Ketut Artingsih, Putu Sri Aryani en Wayan Suryantini, drie uit Bali afkomstige danseressen die samen de groep “Bali Aya Budaya” vormen, gekleed in de kleurrijke kleding van hun geboorte-eiland verschillende authentieke Balinese dansen.

Bovendien ontvangt Lonny de van het Indonesische eiland Lombok afkomstige zangeres Theresia Caloriana. Zij brengt een mix van kroncong-, danut- en pop-repertoire.
MUZIKALE SHOWS Lonny & Sandra
Samen met Sandra Masmeijer presenteert Lonny Gerungan een tweetal muzikale programma’s. Ideaal voor pasar malams en Indische feesten is het liedjesprogramma “De Reistafel” van circa 50 tot 60 minuten, dat bol staat van de Indische evergreens: vrolijke en melancholieke liedjes uit en over het vroegere Nederlands-Indië.
Een show waarbij het publiek wegdroomt bij de zoete melodieën van nummers als Nina Bobo, Oleh Sio, Als de orchideeën bloeien, Terang bulan en Als ik in mijn klamboe lig te dromen.
Bij de show “Dansa” kan het niet anders dan dat de voetjes van de vloer gaan. Lonny & Sandra brengen authentieke exotische songs, die in een eigentijds, pittig en swingend jasje zijn gestoken. Een ideale show ( circa 30 tot 40 minuten) die zorgt voor een zonnig zomers gevoel en daarom ideaal geschikt voor een oosterse, exotische, Aziatische of oriëntaalse party!
Wist u trouwens dat Lonny Gerungan al acht cd-albums op zijn naam heeft staan en dat hij in zijn geboorteland Indonesië regelmatig als jazz-zanger op de buis is te zien?
SORE SORE MET LONNY Intiem huiskamerprogramma
Lonny Gerungan zingt “tussen de schuifdeuren” bij u thuis of in een andere intieme omgeving de mooiste liedjes uit Indië en Indonesië.
Alle bekende Indische evergreens komen voorbij. In het programma kookt Lonny een gerecht waarvan de aanwezigen na afloop mogen proeven en ontvangt hij bovendien enkele bijzondere gasten.
Dit programma van 2 x 60 minuten kan al naar gelang de wensen van de opdrachtgever/organisator worden ingevuld met gastartiesten. Na afloop is er gelegenheid om Lonny te ontmoeten.

Een ideaal programma voor de zaterdag- of zondagmiddag. Er zijn mogelijkheden om “Sore Sore met Lonny” extra feestelijk te maken door uw gasten na afloop een rijsttafel te presenteren of te koppelen aan een andere vorm van catering.